Lęšių ir karamelizuotų svogūnų sriuba
Lentil and Caramelized Onion Soup
3 svogūnai
3 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. sviesto
druskos
Svogūnus plonai supjaustyti.
2 v. š. aliejaus ir sviestą keptuvėje ištirpinti, sudėti svogūnus kepti. Kepti ant vidutinės ugnies apie 5 min. Padidinti ugnį ir dar kepti 5 min.
Svogūnus pagardinti 1 v. š. aliejaus ir druska, dar labiau padidinti ugnį ir kepti 5-10 min.
2 v. š. aliejaus
svogūnas
2 česnako skiltelės
5 cm ilgio imbiero gabalėlis, nuluptas ir sutarkuotas
cinamono lazdelė
1 a. š. malto kumino
žiupsnelis kvapiųjų pipirų
lauro lapas
8 stiklinės daržovių sultinio
stiklinė vandens
1 1/2 a. š. druskos
1/2 stiklinės basmati ryžių
1 1/2 stiklinės radonųjų lęšių
4 stiklinės špinatų
mėtos
Įkaitintam aliejuj apkepti svogūną. Sudėti česnaką, imbierą, cinamoną, kuminą, pipirus ir lauro lapą. Pakepti apie 1 min., kol prieskoniai pradės skleisti kvapą. Supilti sultinį, vandenį, sudėti ryžius ir druską. Kai užvirs – supilti lęšius ir virti apie 30 min.
Pabaigoje sudėti špinatus ir pamaišyti, kol sukris.
Sriubą patiekti su karamelizuotais svogūnais, mėtomis. Pagal norą galite pašlakstyti laimo sultimis.
Skonis: 9.5/10
Dėl šiltų prieskonių gausos gerokai primena mano mėgstamiausią lęšių sriuba.
Ne ką prasčiau, tik kokoso trūksta. Užtat karamelizuoti svogūnai ir mėtos daug papildomo gėrio duoda.
Labai rekomenduoju.