Kovo mėnesio kąsniai.

P1180134

Morkų ir kokosų sriuba. Trintas morkų sriubas jau esu bandžius ir, turiu pripažinti, fanė nesu. Ši – geriausia: švelni, neperdėm ryškaus morkų skonių, bet vis dar niekaip nepavergė.

Žalių daržovių salotos ir saulėgrąžų duona. Dėl salotų – tikėjausi kažko įspūdingesnio. Gaivios ir sezamai fone maloniai žaidžia, bet nieko stulbinančio. Sveikatinimosi sumetimais pasilieku jau blog’e skelbtas.
Dėl duonos, tai jau reikėtų susivokti, jog su kepimo milteliais duona nekepama. Nei skrudinimui, nei panini keptuvei. Visgi, “keksas“ vienas labai malonesnių ir mes jau kaip suokalbininkai prisirišom prie saulėgrąžų duonos ir obuolių bei imbiero džemo derinio (svajonių pusryčiai). Beabejo, obuolienei tik cukraus 5-6 kartus pamažinus, apsiribojus viena citrina ir mažiau vandens. Žodžiu, duona – itin itin.

Chalvos ledai. Iš “Virtuvės“ žurnalo ir be jokių kiaušinių trynių. Vietoj riešutų chalvos naudojau saulėgrąžų ir rezultatas puikus. Švelnu ir intensyvu.
170 g maskarponės; 130 g šaltos grietinėlės; 100 g šalto pieno; 150 g žemės riešutų chalvos; 100 g šalto saldinto sutirštinto pieno. Viską sudėkit į plaktuvą, vėliau – į ledų gaminimo aparatą.

Beatos karamelinis-šokoladinis tortas. Fenomenalus. Toks minkštas, vientisas ir naminis. Vienas iš tų, kurio kuklaus gabalėlio daugiau nei pakanka. Jokių pastebėjimų neturiu, patiko kaip nesukiok.

P1180218

Granola su grikiais. Skrudinti grikiai granoloje nėra toks dažnas atvejis, kad receptas lengvai praslystų pro akis. Rudenį primenantis vaizdas, jaukus ir bene elegantiškas švelnių kokosų ir šokolado kvapas, bet vien tuo gyvas nebūsi. Granola lengvai karstelėjus, grikiai gan kietoki ir grubūs, kramtyti teks. Ne ta, kurią galėtume kramsnoti kiekvieną kartą progai pasitaikius, taigi – vienkartinis nuotykis.

Grikių, kynvos ir Chia košė. Tęsiant grikių tema, tai šie pusryčiai mums labai patiko. Košė švelni, labai soti ir malonaus riešutinio kvapo. Moliūgų sėklas paskrudinom, kad traškesio būtų ir nepamiršom apie dosnų šaukštą šaldytų mėlynių. Tikrai kartosim.

Kriaušių ir aguonų džemas. Aguonos džeme įdomu, bet man trūko. Kvapų. Truputukas vanilės/cinamono reikalą pataisytų.

Kriaušių ir Earl Grey džemas. Nes kriaušės ir Earl Grey man pasirodė gera sąjunga, todėl suskubau susirasti jau bandyto recepto. Bendra nata – arbata ir švelnūs gvazdikėliai, bet ne Earl Grey.
Visgi, iš visų kriaušinių šis Mantui patiko labiausiai.

Kriaušių ir kardamono. 2 valandų tolimesnio virinimo atsisakiau ir pasinaudojau pateiktomis proporcijomis padaryti greitam džemui. Mano nuomone, šis sėkmingiausias, mat kriaušių ir kardamono duetas kaip reta geras.
Įprastas, be jokių įmantrybių, bet sėkmingas.

Chia. Pradžioje maniau, jog mieliau liksiu prie nebrinkintų sėklų, kurias tiesiog beriu į jogurtą, bet pudingas labai pasiteisino.
Nepamirškite, jog ir patys sėkmingai galite pasigaminti migdolų pieną, o nuspaustą migdolų masę (tas pats galioja ir kokosų/anakardžių ir t.t.) tiesiog išdžiovinkite keptuvėje/orkaitėje ir sumalkite į miltus. Macaron’ams GAL ir netiks, bet visur kitur dėti galite drąsiai.
Panašus pudingo variantas su kokosų pienu. Šiuo prncipu neseniai gaminome tapioca. Irgi stebėtinai gerai.

Manų košė. Kiek įvairesnė ir sveikesnė. Lengvesnė, nei būtų natūralaus pieno pagrindu, bet gal to man truputuką ir trūko. Jaučiau tuštumą.

P1180189

Pupelių čili su graikiniais riešutais ir šokoladu. Pačioje pabaigoje, kai į troškinį supilama kava, raudonas vynas ir sudedamas šokoladas – susijungę kvapai tiesiog užvaldo. Ir valdo. Labiau kvapai, nei pastarųjų ingredientų skoniai. Skonio atžvilgiu tikėkitės gausaus, sotaus ir intensyvaus pupelių troškinio. Mes, deja, didžiausi gerbėjai nesam.

Pusryčiai. Galvojau, jog bus pusryčiai iš DIDŽIOSIOS raidės, bet too much fuss ir jokio VAU faktoriaus.

Pusryčių polenta su kumpiu ir porais. 10/10 ir su nuotrauka nespėjau. Manau, kad padariau visiškai puikius pietus. Apie mano neabejingumą porams jau žinote, švelni polenta ir skystoko trynio keptas kiaušinis irgi niekad nepamaišo. Sunshine on a plate.

Pupelių troškinys su krevetėmis. Principas paprastas – krevetes apkepkite su trupučiu česnako ir baltu vynu ir sudėkite į paruoštą pupelių-daržovių troškinį. Nieko netikėto, krevetės troškinį papildo ir skonio kardinaliai nekeičia.
Nieko bendro neturint su jūros gėrybėm ir jų negaminant, krevečių lūkštenimas taip nusibodo, kad kartoti patiekalo daugiau nesiruošiu. Tam reikėtų didesnio ir išraiškingesnio patiekalo atpildo.

Sodos duona ir medaus-earl grey labneh. Kiekvieną kartą pamačius sodos duonos receptą su daug žadančiomis nuotraukomis sakau, jog tai paskutinis pasispardymas. Nepavyks šį kart, daugiau nekepsiu. Nes buvo jau keli paskutiniai pasispardymai.
Tobula. Minkšta, kietos plutos, kvapni ir šilta. Išsikepėm ryte, išsitraukėm savo sūrius, džemus ir jau porą dienų šaldytuve varvantį labneh (mano pirmasis bandymas – super sėkmingas. Nuostabus dalykas). Puotavom.
Nežinau kaip jūs, bet aš nepraleisčiau nei vieno iš šių dalykų.

P1180225

Kovo mėnesio kąsniai.

Parašykite komentarą