Medaus ledai su sūdytais migdolų riešutais.

Medaus ledai su sūdytais migdolų riešutais
Honey – Almond Ice Cream

2 stiklinės plakamosios grietinėlės
skardinė (400 g) saldaus sutirštinto pieno
1 v. š. vanilės ekstrakto
3/4 stiklinės medaus
1/2 stiklinės lengvai kepintų ir sūdytų migdolų, susmulkintų

Grietinėlę išplakti iki standumo, atsargiai įmaišyti kondensuotą pieną, vanilę, medų ir smulkintus migdolus.
Masę supilti į indą ir dėti į šaldiklį maždaug dešimčiai valandų.

Skonis: 9.5/10

Tobulas pirmasis įspūdis: tiršti, kreminiai, riebūs, šalti ir saldūs.
Visas išvardytas savybes supraskite teisingai: tai nėra ledai, kuriuos sušalusius reikėtų ‘drožinėti’, veikiau jie primeną lengvai sušalusį kremą, kuris gan sparčiai pradeda minkštėti. Ir riebalai pro šonus neteka, o suteikia ledams solidų, intensyvų skonį ir tekstūrą.
Ir visgi, nors 3/4 stiklinės medaus ir sumažinau iki 1/2, jie vistiek labai saldūs valgant daugiau nei kaušelį. Medų vargu ar verta mažinti, mat tai MEDAUS ledai, bet apie kondensuoto pieno kiekį aš susimąsčiau. Riešutų negailėkite, dabar netgi linkstu link papildomo žiupsnelio jūros druskos į ledus.
Bendru rezultatu aš vistiek labai patenkinta.

Medaus ledai su sūdytais migdolų riešutais.

Vienas komentaras “Medaus ledai su sūdytais migdolų riešutais.

  1. Nele sako:

    Pasigaminau as tuos ledus ir tikrai-toks saldumas..,:) galwoju tiktu su kawos likeriu ar kuo karcii,nes kitap dugiau nei sauksto nymanoma suwalgyt:)

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s