Cukinijų apkepas.

Mėgstu ir gražu pažiūrėti: Staff Meal

Cukinijų apkepas
Zucchini Slice

5 kiaušiniai
150 g savaime kylančių miltų*
375 g tarkuotos cukinijos (didinau iki 500)
didelis svogūnas
200 g šoninės
stiklinė tarkuoto čederio (pakeičiau kietu sūriu)
60 ml alyvuogių aliejaus (pakeičiau pienu)

* 3/4 stiklinės miltų + 1. a. š. kepimo miltelių + 1/4 a. š. druskos.

Kiaušinius išplakti, sumaišyti su miltais, alyvuogių aliejumi, cukinijomis, svogūnų, šonine ir sūriu.
Sudėti viską į riebalais pateptą 20×30 cm formą ir kepti iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Recepte nurodytas kepimo laikas – 30 min. Paskaičius komentarus ir pati pabandžius įsitikinau, jog tiek neužtenka. 50-60 min. – optimalus variantas.
Svogūną apkepkite prieš maišant į tešlą.
Pirmiausią pasidarykite tešlą: kiaušiniai, aliejus ir miltai, o tik po to įmaišykite daržoves.

Skonis: 9/10

Toks puikus apkepas. Ir karštas, ir šaltas. Su rūkyta vištiena vietoj šoninės. Omletinis, bet negriūvantis į šalis, o puikiai išlaikantis formas.
Yra viskas: lengvas gaminimas, skonis ir vaizdas.

Cukinijų apkepas.

Vienas komentaras “Cukinijų apkepas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s