Karamelinis ryžių pudingas.

Karamelinis ryžių pudingas
Dulce de Leche Rice Pudding

skardinė dulce de leche (karamelinio kondensuoto pieno)
3 stiklinės neriebaus pieno
1 cinamono lazdelė, perlaužta perpus
1/2 a. š. druskos
1/2 stiklinės Arborio ryžių
1 v. š. tamsaus romo
1 a. š. vanilės ekstrakto

plaktos grietinėlės
šokolado

Dulche de leche, pieną, cinamoną ir druską sudėti į prikaistuvį, kaitinti, kol masė taps vienalytė. Paragauti, jei pienas per daug saldus, įpilti dar pieno. Kiekvienam papildomam 1/2 puodelio pieno po 1 v. š. ryžių,
Suberti ryžius, užvirti, sumažinti ugnį ir maišant gaminti ant nedidelės ugnies apie 20-30 min., kol ryžiai išvirs ir masė taps kreminė.
Nuimti nuo ugnies, įmaišyti romą ir vanilę.
Dėti pudingą į šalto vandens (galima ledukų) vonelę ir nuolat maišant, kad nesusidarytų plėvelė, jį galutinai ataušinti.
Pudingą uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve iki patiekimo.
Patiekti su plakta grrietinėle ir tarkuotu šokoladu.

Skonis: 9/10

Nereikia net ir sakyti, kad tai- rimtas reikalas.
Švelnaus skonio, karamelinė ryžių košė. Labai desertinė, nemanau, kad tiktų pusryčiams. Be to, saldi. Daug nesuvalgysi.
Gaminau su naminiu pienu, kuris, palyginus, yra riebesnis. Košės kokybė nuo to irgi priklauso. Ji turtingesnė.

Karamelinis ryžių pudingas.

4 komentarai “Karamelinis ryžių pudingas.

Parašykite komentarą